Familj på 5!

Nu är graviditeten till ända så nu är vi en 5:a =)
Ja nu är våran lille Balder här äntligen.
Med en tuff början å ett tuft slut så har allt varit värt de..


Lilla Balder 3 dagar gammal Han vägde 3698g och var 52cm lång.


Stolt Storebror mina favvo killar.

Ja så här gick det alltså till.

Den 22 dec åkte jag in till stan för att handla den sista julmaten men han knapt komma in i affären förren jag kände mig akut bajsnödig precis som när man är dålig i magen, och vips så bajsade jag på mig :( sen kände jag att det rann fram skyndade mig till Toan och efter olyckan att jag tvättat mig och bytt kläder så insåg jag att de var fram de kom, lille Balder hade bajsat i vattnet. Vart livrädd då jag hört att om bebisar bajsar så är de inge bra.
Vi skynda upp på förlossningen och ja jag vart kopplad till en ctg kurva.
men bebis mådde bra men vart kvar på förlossningen i alla fall.
Sen så gick i alla fall vattnet.  så natten mellan den 22 och 23 dec spenderades på fölossningen sen natten mellan den 23 och den 24 dec spenderades på vårdhotellet och natten mellan den 24 och 25 dec vart jag igång satt med nån form av gel som ska göra livmodertappen mjuk och mer mogen efter det så satte dem in en balong kateter som åkte ut på första dragningen sen gick de väldigt fort.
04.02 Va våran lilla kille ute och vilken befrielse..
Han hamnade på neonatal avd påg av lågt socker och att han började få lite svårt med andningen så han fick en sepap (andningsmask) som hjälpte han att blåsa lite luft i lungorna.

Lill skrutt.

Ja så sen var vi på neonatalen, men det gick ganska fort för lillen att återhämta sig men de var endå jobbigt att vara där då jag knapt fick nån sömn pga att sängarna var så otroligt obekväma men men så va ganska trött och slut och vips så slog ju även hormonerna igång så dem rusade i kroppen.
Vilket va ganska jobbigt, så var det en i min närhet som vi alla älskar som pratade med mig och satte igång tankarna men till min lättnad och mitt övervägande så insåg jag att hen hade fel, för allt handlade om hormonerna som sprudlade just då. :D men i bland kan de vara bra att nån sätter igång tankarna på en. :D Älskar dig du vet vem du e <3

Nu är vi hemma på natt permiss och allt känns undernbart, så nu har vi min nya familj på 5 hur mys och bra som helst..

Ska snart äta middag och ge liten mat men ni får hade bra.

Här fick ni en kort sammanfattning av hur allt startade :D

Förkyld!!

Är så tjock i bihållorna å allt så de käönns som om näsan ska sprängas har väl haft så här i snart 2veckor eller nått sånt ej kul, hatar att vara förkyld så förkylningar kan vi stryka tycker jag, just nu leker trollet med sina bilar å låter som jag vet inte vad men han är snäll i alla fall än så länge så får väl nöja mig med det.. Nä hur ska jag orka med denna dag?? Skulle helat av allt vilja krypa ner i sängen igen å stryka hela den här dagen, tror ni man kan göra de?? De tror inte jag, känns att man bara sovit 2-3h i natt ej kul.
Nä nu ska jag försöaka bli av med å stryka all negativ energi och samla på mig possetiv energi.

HA det bra alla där ute kram

TUL (Tillväxt ultraljud) i Morgon!!

Ja i morgon är det TUL som gäller, ska bli kul att få se den lilla igen och hur mycket den väger ca.
HAr haft grymt ont jag gissar på att de är samandragningar/förvärkar men är ej hundra de kan ju lika gärna vara bebis som trycker men så fort jag rör mig så gör det ont som fn i bland kommer de så att det gör riktigt ont sen går de över å ja har haft så nu i två dagar men så fort jag vilar så går de över..

Ja vad säger man just nu är jag så himla trött, less och slut på att vara gravid att jag bara vill strycka allt och bebis ska vara ute men bebis kommer när han kommer, till och med Thor börjar bli less nu och tycker att lillebror ska komma ut.

Nä ha en bra dag alla kram

Ctg

Ja i dag var jag på en ctg kontroll tog lite tid då bebis vilade just då men tillslut fick dem till de..
Sen togs det även ett blodtryck efter/under vila och det visade 140/90 Så undertrycket va på gränsen till för högt..
Så på måndag blir det att åka till sjukhuset igen för att ta ett nytt tryck och lämna urin prov..

Sen på Torsdagen den 22:a dechar jag Tul, ska bli spänande å se hur mycket bebis har vuxit längtar massor..

Köpte även en sak till bebis i dag tyckte den va grymt söt hihi..
Vad tycker ni ??


Ja de va allt för denna gång, ha en bra dag alla där ute kram

Extra Kontroll!!

Ja i går vart det en tur först till vc för att kolla blodtryck å så men allt såg bra ut..
Hade huvudvärk å jobbigt med synen såg prickar till och från, men allt såg bra ut men dem ville i alla fall vara säkra så dem sa att jag skulle ringa förlossningen och dem sa att jag borde komma in å kolla...
På förlossningen vart jag kopplad med ctg och allt såg fin fint ut bebis rörde sig massor och mådde bra. Allt anant såg oxå bra ut men läkaren sa att det kunde vara grunden för typ havandeskaps förgiftning eller nått annat, fanns ju många faktorer som kunde göra att jag måde som jag mådde , sen tog dem de på högsta allvar eftersom jag är och räknas som en riskpasient..

I dag blir det att åka till bm det var en inboka tid sen innan så då blir det att kolla allt igen, köänner att huvudet inte är med mig i dag heller så vi får väll se hur denna dag slutar.. *GÄSP*

nä nu vila lite innan vi ska åka har en dag full, i dag har vi besök av lillebror Birk-Vilding eftersom mor & Far ska på begravning i dag, pappas moster som va en mycket god och speciel person har gått bort viserligen på grund av ålder men de blir ju jobbigt endå..
R.I.P Helmi ..

Ha en bra dag alla kram

Lilltrollet å jag..



Thor Dekorerar sitt första pepparkakshus någonsin jag tycker att det blir super fint hihi

Magen och Jag



Denna är tagen direkt efter att jag målat barnkammaren hihi :D

Ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!

Ja nu var det länge sedan jag blogga, allt för länge sedan..
Vet inte riktigt vad som hänt eller riktigt vad vi gjort hmmm..

Vi har ju haft 30 och 26års fest här det hade vi den 26 vilket var mycket trevligt, C och hennes man E kom hit på fredagen från stockholm så där fick vi mycket hjälp med förberedelser..
Sen kom det lagom mycket folk men allt var lagom å trevligt och vi fick många fina presenter.
Det var en trevlig helg men jag var helt slut på söndagen hehe..

Vi fick även 7 eller om de va 8pkt blöjor pampers newborn yill bebis i magen av C och E och sånt uppskatas massor...

Ja sen vet jag inte riktigt vad som hänt vi fick ju snö men den försvan lika fort.
Sen är det ju julpyntat och klart har även ställt upp granen så de vart gjort oxå..

ja vi har även hunit med middag hemma hos päronen, gubben ska slipa i den blivande barnkammaren i dag sen ska vi även försöka måla i dag tror jag sen är det bara in med heltäkningsmattan och börja boa inför bebis ankomst.

Ja jag vet inte vad jag mer kan komma på just nu att skriva om men de va lite uppdatering i alla fall så vi får se vad som händer.. Fredag ska vi i alla fall till bm.. Ha det bra alla massor med kramar..



RSS 2.0